7 فناوری هوشمندانه برگرفته از طبیعت
7 فناوری هوشمندانه برگرفته از طبیعت

3- سوسک تشنه

سوسک کوچک صحرای نامیب (در کشور نامیبیا در جنوب غربی آفریقا) از یک روش هوشمندانه برای تولید آب مودر نیاز بدنش استفاده می کند. این سوسک با جمع آوری بخار آب و مه موجود در هوا با استفاده از سطح پوسته پشت خود و میعان آن به قطرات آب نیاز خود به آب و تشنگی را برطرف می نماید.

دانشمندان دانشگاه MIT  موفق شده اند با استفاده از این ایده ماده ای را بسازند که می تواند قطرات آب و یا مایعات دیگر را همانند پشت این سوسک جمع آوری نماید. دانشمندان از این ماده برای انجام کارهای تحقیقاتی فضایی نظیر جمع آوری مایعات برای تحلیل درون چیپ های مخصوص و یا در ساخت ابزارهای خنک کننده استفاده می کنند. ارتش آمریکا نیز از این شیوه برای جذب لکه های سمی استفاده می کند.

7 فناوری هوشمندانه برگرفته از طبیعت

4- درخشش بال‌های پروانه

دانشمندان موفق شده اند با الهام از درخشش بال های پروانه، صفحات نمایش تمام رنگی را بسازند که بر مبنای درخشش بال های پروانه در نور روشن عمل می کنند.

این صفحات نمایشی که میراسول (Mirasol) نام دارد برمبنای منعکس کردن نور رفتار می کند برخلاف مانیتورهای LCD که نور را از پشت صفحه می فرستند!

 

این صفحات جدید می توانند بر خلاف صفحات قبلی که امکان خواندن در نور زیاد وجود نداشت را میسر بسازند و عمر باتری آنها به مراتب بیشتر است.

 

5- اختراع نوار چسبنده ولکرو

نوار چسبنده که بانام ولکرو شناخته می شود امروزه در همه جا کاربرد دارد. از لباس های فضانوردان گرفته تا کفش های کودکان. این نوار چسبنده با الهام از نحوه چسبیدن موهای سگ به گیاهان ساخته شده است!

در سال 1941 میلادی (1319 شمسی) مهندسی به نام جورج دمسترال با نگاه کردن چگونگی چسبیدن موهای سگ به گیاهان در زیر میکروسکوپ متوجه شد که آن از میلیون ها شاخک های گیره مانند ساخته شده است. وی از این ایده الهام گرفت و نوار چسبنده ای را با نام ولکرو که برگرفته از واژه فرانسوی ولورز (velours) به معنای گیره و قلاب است اختراع نمود.

چسب های جدیدی که در حال توسعه و تحقیق می باشند بر اساس این ویژگی پاهای مارمولک هستند که می تواند در یک زمان به دیوار بچسبد و سپس آن را رها کند

6- کرم چسبنده به گوشت

تکنولوژی جدیدی که برای درمان در پیوند پوست در زخم های عمیق مورد استفاده می گیرد از نحوه چسبیدن کرمی انگلی به نام (پمفورینکوس لاویسپیرس) Pomphorhynchus laevispierces که در روده زندگی می کند و خود را همانند شکل کاکتوس مانند در می آورد تا به بدنه سطح روده بچسبد و تغذیه نماید الهام گرفته است. همانند عملکرد این کرم چسبی ساخته شده که دارای سوزن های بسیار ریزی است که به سطح پوست متصل می شود و تا زمانی که در معرض آب قرار دارد چسبندگی خود را حفظ می نماید. این چسب 3 برابر قوی تر از چسب های رایج در جراحی ها می باشد.

 

7 فناوری هوشمندانه برگرفته از طبیعت

7- کوسه سفید بزرگ

کوسه ها شکارچیان پنهان اقیانوس ها هستند که به نیروهای دریای کشور ها به خصوص آمریکا موضوع مهمی را آموزش داده اند. پوست براق فلس مانند کوسه ها که از ماده سختی به نام دنتین (DENTIN) ساخته شده اند به نیروهای دریای در ساخت کشتی ها و ادوات کمک بزرگی کرده است. آنها با استفاده از ویژگی پوست کوسه توانسته اند سبب کاهش بسیار رسوب گذاری دریایی که بر اثر چسبیدن موجوداتی به نام بارناکل (barnacles ) و سایر موجودات زنده به بدنه کشی ها و در نتیجه آن استهلاک کشتی ها بوجود می آید جلوگیری نمایند. رسوب گذاری در سال حداقل 50 میلیون دلار برای نیروی دریای آمریکا ضرر دارد و با استفاده از این روش میتوان تا حد بسیاری از ضرر وارد شده جلوگیری نمود.

اکنون دانشمندان در آلمان موفق شده اند با استفاده از این روش میزان رسوب گذاری را تا 67% کاهش بدهند و تلاش بر این است که این رقم را تا برطرف شدن کامل این پدیده ارتقا داد.

 

بخش دانش و زندگی تبیان


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: اجتماعی ، فناوری ، امنیتی ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 3 ارديبهشت 1393برچسب:, | 15:23 | نویسنده : valeh |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.